Џет-Сет
14. August 2017 - 17:35

Сузана Манчиќ приведена во Грција, еве ја причината

Додека одела во посета на својот вереник Симеон, Сузана Манчиќ возела побрзо од дозволеното па полицијата ја застанала по што била приведена во најблиската полициска станица.

Сузана тврди дека грчката полиција има фрлено пик на нејзе, и како што вели наместо да ги застанува оние кои возат 180 километри на час, често ја застанува нејзе.

- Пред неколку дена возев според прописите, жими мајка, но радарот покажа 151 километар на час. Каде се најде оној 1, мислев додека го гледав полицаецот кој неверојатно изгледаше на стрип јунакот Астерикс: голем човек со огромни мустаќи. Строг глас, како да сум направила кој знае што, ми побара документи, а кога ми рече дека ќе ми ја одземе возачката и дека ќе бидам пренесена во станица не ми беше сеедно, иако сакав да искоментирам: "Вие ли ќе ме вратите дома со службениот автомобил" - кажала Сузана и опишала како се извадила од незгодната ситуација.

- Наместо тоа му се јавив на Симеон и тој преку телефон преговараше и ја "пеглаше" кризната ситуација, па само бев приведена во полиција каде ми беше одредена парична казна која морав веднаш да ја плата. За влакно избегнав затвор - завршила Манчиќ.