Живот
9. јуни 2017 - 13:33

Ставете го ова на ќошевите од домот и следното утро сите бубачки ќе бидат мртви

Ако некогаш сте виделе лебарки низ дома, знаете дека тие се вистински проблем.

Можат да бидат навистина непријатни и тешки за отстранување. Постојат многу производи на пазарот за остранување на лебарки, но се скапи и може да го загрозат вашето здравје, а да не дадат големи резултати.

Затоа ви откриваме природен и сигурен начин за ослободување од лебарките во вашиот дом:

Боракс и шеќер

Бораксто е нешто што сите треба да го имаат дома за отстранување на лебарките далеку од домот.

Како функционира?

Тој ги дехидрира инсектите. 

Направете ја својата бомба боракс појака со додавање на шеќер. Шеќерот ги привлекува бубачките, а бораксот ги убива.

Ставете ја смесатана одредено подрачје и не заборавајте да ставите ракавици додека го правите тоа.

Следното утро ќе видите мртви лебарки кои лежат наоколу, а вие само ќе треба да го исчистите нередот.