Балкан
10. April 2016 - 8:43

Српскиот вицепремиер Дачиќ во посета на Косово

Српскиот вицепремиер и шеф на дипломатијата, Ивица Дачиќ денеска ќе престојува во Косово, при што ќе посети, како што стои во соопштението на српското министерство за наворешни работи, „објекти од српското културно наследство во Косово и Метохија кои се под заштита на УНЕСКО“.

- Дачиќ ќе ги посети подрачјата на културното наследство во Косово и Метохија кои се регистрирани во списокот на културно наследство на УНЕСКО, патријаршијата во Пеќ, црквата во Призрен и манастирот во Грачаница, објавија косовските медиуми.

Посетата тој ќе ја искористи и за разговор со српските свештеници, каде се верува дека ќе упати и политичка порака пред парламнтарните избори во Србија.