Македонија
2. December 2015 - 21:27

Спречен обид на мигранти илегално да влезат во Македонија

Околу 300 до 400 мигранти денеска од грчка страна се обиделе да стигнат до крајот на оградата по граничната линија меѓу Македонија и Грција, соопшти МВР.

Мигрантите сакале илегално да ја преминат границата кон Македонија, но биле спречени од полициските службеници и вратени на грчката страна.