Македонија
1. September 2016 - 11:35

Софија стана прваче, Груевски и сопругата ја испратија ќерката на првиот училиштен ден

Шестгодишната Софија Груевска денеска тргна во прво одделение. Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски, и неговата сопруга Боркица ја испратија помладата ќерка на првиот училишен час во ОУ „Димитар Миладинов“ во Скопје.
 
Тие заедно ја проследија претставата за добредојде на првачињата.
 
Софија ќе го посетува истото училиште како и нејзината постара сестра Анастасија, која годинава е четвртоодделенка.
 
Софија е една од 21.250 ученици кои годинава првпат седнаа во училишните клупи.
 
Денеска учебната година почна за oкoлу 270.000 ученици, oд кoи 188.000 oснoвци и 80.000 среднoшкoлци.