Свет
28. November 2015 - 11:23

Соборувањето на рускиот авион може да го усложни мировниот процес во Сирија

Соборувањето на рускиот воен авион до сириската граница може да му наштети на сирискиот мировен процес, изјави во Стокхолм специјалниот пратеник на ОН во Сирија Стефан де Мистура.

- Со сигурност не помогна. Постои веројатност тоа ги усложни нештата, рече Де Мистура.

Турција и Русија вода вербална војна од 24 ноември, кога турската авијација го собори рускиот воен авион.