Живот
13. August 2019 - 15:07

Синоќа можеше да се види метеорскиот дожд Персеиди

Секоја година во месец август се појавува Персеиди метеорскиот дожд.
 
Синоќа бројот на метеори достигнувал околу 60 метеори на час низ ноќното небо.