Свет
30. December 2015 - 19:40

Сила на природата: Погледнете како торнадо превртува шлепер на автопат!

Најмалку 20 торнада опустошија делови од јуните американски држави оставајќи позади себе најмалку десет мртви и разурнати домови.
 
Најтешко погодени се делови од државите Индијана и Мисисипи, каде едно торнадо уништи дури 20 куќи. Рушевините детално се пребаруваат и се претпоставува дека бројот на жртви ќе порасне.
 
Во државата на Мисисипи потврдена е смрт кај 6 жртви, вклучувајќи го и 7 годишното момче кое било во автомобил кој се превртел. ТРојца луѓе загинале во Тенеси, а еден во Аркансас. 
 
Во Алабама околу 3500 домови останеле без струја.
 
До сега се пријавени околу 20 торнада со различна силина.
 
Во градот Кларксдеил ветерот превртел неколку авиони на локалниот аеродром каде се повредени неутврден број на луѓе.
 
Од Мисиспи стигна и неверојатна снимка од автопат, на кој силен воздушен вртлог успеа да преврти шлепер.