Свет
26. April 2020 - 14:28

Шпанија/Ковид-19: Најмалку смртни случаи за еден месец

Во Шпанија во изминатите 24 часа се регистрирани најмалку смртни случаи од коронавирусот во последниот месец – 288, соопшти Министерството за здравство на земјата.

Вкупниот број на починати изнесува 23.190.

Вкупниот број на заразени со новиот коронавирус во Шпанија изнесува 207.634.