Џет-Сет
27. September 2019 - 10:32

Селин Дион доаѓа во Хрватска

Една од најпознатите ѕвезди во поп-историјата, Селин Дион на 5 јуни наредната 2020 година ќе настапи во Арената Загреб, како дел од светската турнеја на која таа го промовира новиот студиски албум „Courage”. Турнејата почна на 18-ти месецов во Квебек, Канада, а ќе опфати вкупно 100 градови ширум светот.

Пејачката во европскиот дел од турнејата, на 23 мај 2020. ќе настапи во Лоџ, Полска, па потоа во Велика Британија, Германија, Белгија, Швајцарија, Холандија, Австрија, Франција, Италија, Финска, Шведска, Данска, а по Хрватска, ќе ги посети и Малта и Кипар, соопштија хрватските организатори.

Албумот „Courage” во некои делови од светот ќе биде достапен од 15 ноември 2019.