Македонија
11. January 2016 - 9:13

Седници на две собраниски комисии

Во Собранието на Република Македонија денеска седници треба да одржат комисиите за европски прашања и за политички систем и односи меѓу заедниците.

На дневниот ред на Комисијата за европски прашања е Предлог законот за медицинските сестри и акушерките, во прво читање, а Комисијата за политички систем и односи меѓу заедниците ќе одржи јавна расправа по Предлог-законот за нотаријатот.