Македонија
20. November 2015 - 8:37

Седници на две собраниски комисии

Во Собранието на Република Македонија денеска седници ќе одржат комисиите за образование, наука и спорт и за здравство.

На дневен ред на собраниската Комисија за образование, наука и спорт е Предлог-законот за изменување на Законот за учебници за основно и средно образование во прво читање.

На собраниската Комисија за здравство ќе се одржи јавна расправа на тема: „Перинатална, доенечка и смртност на родилки во Република Македонија“.