Македонија
12. November 2015 - 8:42

Седници на две собраниски комисии

Во Собранието на Република Македонија денеска седници ќе одржат Комисијата за политички систем и односи меѓу заедниците и Законодавно правната комисија.

На дневен ред на двете комисии е Предлог-законот за амнестија во прво читање, поднесен од 11.069 избирачи.