Македонија
21. September 2021 - 22:37

Се запали напуштена куќа во центарот на Скопје

Околу 20 минути по 21 часот се запалила стара напуштена куќа во центарот на Скопје на адвокатската улица позади ресторанот Стара куќа.

Интервенирано е со 3 противпожарни возила и пожарот е локализиран за половина час.

Повредени нема, ниту пак некој живее во куќата, вели командантот на пожарникарските скопски единици Владимир Симоновски. 

Kатерина Нешкова