Македонија
16. February 2020 - 17:00

Се распушти Собранието

108 пратеници денеска гласаа за распуштање на Собранието. Заврши мандатот на овој парламентарен состав. 
 
Одлуката треба да биде објавена во Службен весник, а собрансискиот спикер талат Џафери ќе треба наредните денови да ги распише изборите на 12-ти април. 
 
Катерина Нешкова