Македонија
30. November 2022 - 8:40

СДСМ: Поради неспособноста на ВМРО-ДПМНЕ главниот град останува без јавен превоз

Поради неспособноста на ВМРО-ДПМНЕ, главниот град останува без јавен организиран автобуски превоз. 

Штрајк на приватните превозници, ЈСП пред колапс, намалена фреквенција на линиите, преполни постојки и автобуси, тоа е епилогот на една година владеење на ВМРО-ДПМНЕ во Град Скопје. 
 
Јавниот превоз е во колапс, а отежнато функционираат и останатите јавни претпријатија кои се под надлежност на Градот. 
 
И наместо решенија, ВМРО-ДПМНЕ тера политикантство на штета на градот и граѓаните. 
 
Со својата неспособност и неодговорност, ВМРО-ДПМНЕ предводена од Христијан Мицкоски предизвикува нова катастрофа во Скопје.
 
 
Центар за комуникации со јавноста