Македонија
23. October 2019 - 21:27

Само уште еден неработен ден до крајот на годината

По повод Денот на Македонската револуционерна борба – 23 Октомври денеска беше неработен ден за сите граѓани на Република Македонија.

До крајот на 2019 година ни останува уште еден државен празник, воедно и продолжен викенд. Бидејќи 8 Декември, кога го прославуваме св. Климент Охридски е недела, за неработен ден се прогласува понеделник и со тоа се добива продолжен викенд.