Македонија
13. October 2020 - 14:24

Рускоска нема да добие отштета од ВМРО-ДПМНЕ за спотовите во кои се користел нејзиниот лик

Граѓанскиот суд во Скопје ја објави пресудата за случајот Рускоска против ВМРО-ДПМНЕ за клевета.

Судијата Андреј Димоски ја отфрли тужбата на обвинителката Рускоска со која бараше отштета од 10 илјади евра од Вмро Дпмне. При изрекување на пресудата рече дека тужбеното барање било неосновано.

Рускоска покрена тужба против партијата бидејќи таа во предизборната кампања го користела нејзиниот лик во тв спотови кои кај неа предизвикале несоница и анксиозност.

 

Зоран Јаневски