Бизарно но вистинито
20. August 2020 - 9:21

Русинка „се врати од мртвите“

Повозрасна жена „се врати од мртвите“ по цела ноќ мината во мртовечница во помало место во Курската Област, во западна Русија, што секако, ги изненадило болничарите и одговорните во здравствената установа.

Зинаида Кононова (81) била прогласена за мртва по операцијата на дебелото црево. Сепак, седум часа подоцна, околу 8:00 часот наутро, вработена во мртовечница била вџашена кога ја видела старицата како лежи на подот.

И возачот на брзата помош се изненадил кога ја слушнал болничарката како повторува: „Бабо, легнете, бабо, останете мирни“… Кога се разбудила на масата за обдукција, жената се обидела да се исправи, но тогаш паднала на подот.

Зинаида е пренесена во одделот за интензивна нега во болницата и нејзиното семејство било известено оти таа е жива и дека настанала грешка. Новиот извештај говори дека старицата била клинички мртва 15 минути, а потоа „буквално се вратила од оној свет“. Во меѓувреме, таа е пренесена во друга болница, во градот Курск за натамошно лекување.

Семејството планира да ја тужи болницата во Горшеченскиот Округ