Бизнис
10. October 2019 - 13:33

РЕК Битола: Го охрабруваме ВМРО-ДПМНЕ и во иднина будно да го следи нашето работење

Реакција од РЕК Битола на соопштението на ВМРО-ДПМНЕ

РЕК Битола ја охрабрува политичката партија ВМРО-ДПМНЕ будно да го следи работењето на комбинатот и во иднина. Да ја известува јавноста и за инвестициите во капитални проекти што се во тек или што се планираат во блиска иднина.

Производствените и финансиските биланси на РЕК Битола и на АД ЕСМ изминатите две години доволно зборуваат за начинот на работа на комбинатот и компанијата. Тие се заслуга на СИТЕ вработени.

Во меѓувреме, РЕК Битола ќе го санира дефектот заради кој Блок 3 денес е надвор од функција. Ќе ги санира и сите евентуални следни дефекти на различни постројки кои со години наназад биле запоставени и ќе обезбеди стабилно производство на електрична енергија во Република Северна Македонија.