Ракомет
11. January 2021 - 10:26

Ракометниот Мундијал во Египет без публика

На денешниот состанок на организациониот комитет на СП 2021 година, на кој присуствуваше и претседателот на Меѓународната ракометна федерација (ИХФ) Хасан Мустафа, беше одлучено турнирот да се одржи со празни трибини поради закана од ширење на коронавирус, објавено е на официјалната веб-страница на турнирот.

За потсетувње, првично претставниците на организацискиот комитет одобрија прием на навивачи во број триесет проценти од капацитетот на трибините, па потоа бројката беше спуштена на дваесет проценти.

Ова предизвика разни реакции кај играчите и тренерите. Некои од нив се заканија дека поради страв од инфекција нема да отпатуваат во Египет.