Бизнис
4. July 2017 - 8:56

Работилница за консолидација на земјиштето

Во Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство (МЗШВ) денеска ќе се одржи работилница за консолидација на земјиштето.

Работилницата ја организира проектот „Воведување национална програма за консолидација на земјиштето (MAINLAND)”, финансиран од ЕУ кој им помага на малите земјоделци и локалните рурални заедници да ги адресираат структурните проблеми со фрагментираноста на земјоделското земјиште и малата површина на фармите. Проектот го спроведува ФАО во соработка со МЗШВ.

На работилницата ќе се обратат министерот за земјоделство Љупчо Николовски, евроамбасадорот Самуел Жбогар и специјалистот за земјишни политики и рурален развој во ФАО Максим Горган.