Македонија
15. July 2018 - 10:44

Протестен марш на ВМРО-ДПМНЕ во Кавадарци

ВМРО-ДПМНЕ денеска ќе одржи  протестен марш во Кавадарци на кој ќе се обрати лидерот на партијата Христијан Мицкоски.

Протесниот марш ќе тргне од кај кружниот тек „Сашко Гешковски“ до спомен плочата и паметникот во Кавадарци посветен на формирањето на првиот комитет на ВМРО, после Солунскиот.