Балкан
20. April 2021 - 15:11

Просечната плата во Хрватска во февруари изнесува 930 евра

Во споредба со јануари 2021 година, просечната февруарска нето-плата е реално поголема за 0,5 проценти.

Просечната нето-плата по вработен исплатена во Хрватска во февруари годинава изнесува 7.038 куни (929 евра), што на годишно ниво е реално повеќе за 3,4 проценти, покажуваат податоците што денеска ги објави Државниот завод за статистика (ДЗС).

Во споредба со јануари 2021 година, просечната февруарска нето-плата е реално поголема за 0,5 проценти.