Македонија
28. November 2017 - 22:05

Притвор за Игор Дурловски

Пратеничката на ВМРО-ДПМНЕ, Жаклина Пешевска доби куќен притвор, а на Игор Дурловски, еден од организаторите на протестите „За заедничка Македонија“ му е одреден 30-дневен притвор, објави порталот А1он.

Во судот се донесени 24 обвинети, недостасуваат уште 12.

Алфите трагаат по останатите 12 обвинети да ги спроведат во судот.