Македонија
3. October 2016 - 11:16

Премиера на театарската престава „Жените на Џејк“ во Kочани

На сцената во Националната установа центар за култура „Бели мугри“ во Кочани синоќа премиерно беше изведена театарската престава „Жените на Џејк“ по текст од Нил Сајмон, во режија на Кристина Атанасова Арсова, а во продукција на кочанското Драмско студио „Годо“.

- Се работи за театарската престава во која носителот на главниот лик писателот Џејк се соочува со сериозни проблеми во животот од кои на крајот ја извлекува поуката дека треба да се живее во реалноста иако го следат многу неизвесности и искушенија, рече Атанасова Арсова.

Улогите во преставата ги толкуваат: Владимир Игнатов, Марија лаковиќ, Нина Лаковиќ, Јована Јорданова, Марија Георгиева, Зорица Митева, Симона Крстевска и Рената Стојановска.

Драмското студио „Годо“ досега има реализирано десет театарски престави за пет години, а последните престави „Вонредна состојба“ и „Осум жени“ доживеаја дванаесет репризни изданија во Кочани.Според Атанасова Арсова, се очекува и оваа театарска престава да биде одлично прифатена од кочанската публика.