Македонија
12. July 2019 - 12:20

Прекрасен рис снимен со помош на фотозамка во Маврово

Со помош на фотозамка, направена е нова фотка од прекрасен рис во Маврово.

На официјалната страница на Националниот парк Маврово објавена е фотографија од Рис направена со помош на фотозамки во рамките на проектот за закрепнување на Балканскиот Рис кој се реализира во соработка со Македонско Еколошко Друштво. Погледнете како изгледа овој убавец.

Исто така направено е и видео од волк исто така со помош на фотозамки во рамките на истиот проек.