Свет
29. November 2017 - 12:11

Праљак наводно испил отвор во судницата во Хаг, прекинато читањето на пресудата

 

Слободан Праљак, еден од обвинитетите во случајот „Прлиќ“ испил, според неговиот адвокат, отров во судницата на Трибуналот, откако му е потврдена казна затвор од 20 години. 

Во моментот прекинато е читањето на пресудата. 

Праљак по изрекувањето на пресудата извика дека ја отфрла пресудата и оти не е воен злосторник, по што отпи од мало шишенце.

Советот првично продолжи да ја чита пресудата, но некој во судницата повика дека во прашање е отров и читањето е прекинато.

Претходно, Жалбениот совет на Хашкиот трибунал потврди казна од 25 години затвор за Јадранко Прлиќ, како и 20 години затвор за Бруно Соиќ