Балкан
25. October 2016 - 14:03

Попладнево регистрирани многу земјотреси - Најсилниот 5,2 степени

 
Од утрово се регистрирани многу земјотреси на Балканот, а регистриран беше потрес и во Македонија, со спицентар во Карбинци и магнитуда од 2,7 степени.
 
Попладнево се региструирани нови потреси и тоа во повеќе делови на Турција, како и во Грција, со интензитет од 2,1 степени.
 
Најсилен земјотрес денеска во светот имаше во Чиле и тоа со јачина од 5,2 степени.