Македонија
26. February 2021 - 14:06

Полицијата спречи демонстрантите да се упатат пред судот

Повеќе од стотина демонстранти под мотото „Правда и слобода“ се собраа во Чаир и продолжија кон судот за да го изразат своето незадоволство од изречената пресуда за случајот „Монструм“.

Сепак полицијата ги сопре на булеварот пред ТЦ „Мавровка“.

Во знак на револт демонстрантите фрлаа предмети кон припадниците на полицијата кои не им дозволија да продолжат со маршот.