Македонија
22. January 2016 - 9:20

Почина скопската легенда Ди Џеј Бабура

Диџеј Бабура, кој е роден како Љупчо Петровски, еден од најекспонираните македонски диџеи, утринава си замина во историјата.

Бабура почнувајќи во Уно, Мега, Антена 5 и последно како косопственик во Сити Радио, израснува со сето она што е беше актуелно од 70-тите и 80-тите, музика која до крајот имаше големо влијание во неговиот музички избор. Музика која не само нему, туку служеше за инспирација на многу познати светски ДЈ-и и продуценти.

Co себе носеше големо искуство работејќи во многу познати клубови и дискотеки во Скопје и Македонија, како Хард Рок, Мусандра-Метропол, МНТ, тогашна Опера, Текила Хаус и Колосеум, при тоа до крајот препознатлив по изборот на музиката која опфаќа широк дијапазон од она моментално што е на актуелната европска и британска топ листа, музика која ги загрева подиумите на сите попознати светски клубови и дискотеки, музика која е во голема експанзија во последно време.

Диџеј Бабура беше еден од нашите најдобри радио деџеи, инспирација за многу радио водители, за многу млади диџеи.

Слава ти голем човеку!