Свет
10. January 2019 - 14:14

Пилот со неверојатен маневар спаси скијач на Алпите

Пилот со неверојатен маневар спаси скијач кој претрпел сериозна повреда на ногата на француските Алпи.

Со оглед на тоа што несреќата се случила на голема надморска височина, спасувањето можело да биде извршено само со хеликоптер.

Но, поради стрмниот терен, леталото не можеше да биде приземјено, па пилотот го приближи хеликоптерот толку многу, што изгледаше како да има удрено во планината.

На крајот, пред се благодарение на неверојатните маневарски способности на пилотот, скијачот беше спасен и веднаш беше пренесен во  болница.