Живот
20. July 2015 - 18:56

Пет добро платени работи за кои не треба факултетска диплома

Одреден број на луѓе имаат високо стручно образование, односно факултетска диплома, но тоа не значи дека оние кои не завршиле факултет немаат можност да пронајдат интересна и добро платена работа.

Во продолжение ви нудиме листа на занимања кои по правило се одлучно платени, а не бараат академско образование.

1. Контролор на летање - Следење на комерцијални летови и управување на воздушниот простор;

2. Монтер на лифтови - поставување, монтажа и поправање лифтови;

3. Медицинска сестра - води и координира грижа за пациентите;

4. Крупието во казино - координира и раководи со различни игри на среќа; и

5. Веб администратор - дизајнирање, креирање и администрација на веб страни.