Балкан
12. јуни 2018 - 17:44

Пенка од Бугарија го обедини регионот

Пенка во рок од само еден месец, го напарави она што политичарите не можат со децении, го спои регионот  и полажа дека и тревата може да биде зелена и вон ЕУ. Нејзината  осторија  е заплеткана.Таа пред еден месец  избегала од селото  Мазарачево во Бугарија.   Ја минала бугарско српската граница,  а не  ја забележале ни граничарите ни камерите.  И додека стопанот Иван ја барал по падините,  таа веќе длабоко била влезена во  Србија.

Кравата  во Србија налетала на Никола, таму тој ја здомил и ја пријавил на службите, но кога  требале да ја вратат дома, почнале комликациите. Пенка која потекнува од земја на ЕУ, влегла во Србија без документи, така што бугарските власти согласно еу  директивите  одлучиле да го усмртат животното, што гпредозвика револт кај селаните.

Случајот дојде и до Европската Комисија и светските медиуми . Сите едногласно побараа кравата да биде спасена. КОнечно бугарската агенција за безбедност на храната направи  анализи на крвта на кравата и таа доби дозвола да живее. И таман кога Пенка покажа дека границите не се важни, британскиот тиражен весник САн , сакајки да ја илустрира приказната со географска карта, ја присоедини Македонија со Бугарија. Ова со одушевување беше дочекано од бугарските медиуми, а приказната за Пенка