Loading Video...
Балкан
6. April 2024 - 17:25

И покрај интензивната потрага, телото на девојчето сè уште не е пронајдено

Потрагата по телото на Данка Илиќ продолжува. Се проверуваат повеќе локации  на територијата на градот Бор,Источна Србија.  На двајцата  осомничени за убиство на двегодишно девојче им е одредена мерка притвор до 30 дена.  Тие се товат за кривично дело  тешко убиство во соизвршителство. Обвинителството соопшти дека Д. Д. признал дека  ја задавил Данка  додека Ј. С се бранел  со молчење. Но. Д.Д. одбива  да открие каде го премесетил телото на Данка од двивата депонија во околнаат на Бањско Поле каде претходно го  оставиле со Ј.С . Таткото и братот на  Д. Д  се уапсени под сомнение дека му помогнале да го префли телото.  Првиот човек на криминалстичката полиција порача дека  потрагата ќе трае се додека не се пронајде телото на Данка.

Двегодишната Данка Илиќ исчезна на 26 март во Бањско Поље кај Бор. Веста дека  ДАнка е убиена Министертвото за внатрешни работи на Србија ја  ја објави на  десетиот ден од потрагата.