Бизнис
29. July 2021 - 11:30

Парното поевтинува за 4 проценти

БЕГ доби поевтинување од 4 отсто. ЕСМ Енергетика иако бараше најголемо поскапување на сметките, корисниците кои се приклучени на оваа мрежа ќе добијат минимално намалување во сметките за 0.57.

На Скопје Север сметките ќе се намалат за 1.25.

Компаниите не биле задоволни од одлуката на Регулаторот но од РКЕ велат дека одлуката е донесена врз основа на реалните пресметки.

Ирена Чачкова