Живот
24. December 2017 - 15:57

Oва масло го убива ракот на дебелото црево за само 48 часа

Ракот на дебелото црево е еден од најраспространети облици на рак кај жените и мажите, но иако има многу природни лекови кои ја спречуваат оваа болест, медицинските работници и понатаму сметаат дека нема доволно истражувања кои го поддржуваат тој факт.

Меѓутоа, најновото лабораториско истражување покажува дека главната состојка на коосовото масло – лауринската киселина е заслужна за уништување на 93% на станиците на рак на дебелото црево и тоа по само 48 часа третман.

Имено, лауринската киселина од кокосовото масло ги труе станиците на ракот истовремено ослободувајќи оксидансен стрес и намалувајќи го глутатионот, кои му се потребни на канцерот за да се заштитат од вишокот радикали од кислородот.

Потенцијалот на кокосовото масло против ракот е откриен неодамна, но неговата моќ во лекувањето на други болести веќе одамна е позната.

Секако, треба да се напомене дека ова масло не е замена на медицинското лекување на ракот.