Македонија
1. јуни 2018 - 8:44

Нова Сензорна соба за деца со аутизам

Во  Заводот за рехабилитација на слух, говор и глас - Скопје, денеска ќе биде пуштена во употреба нова Сензорна соба наменета за третман на децата со развојни нарушувања и аутизам.

Сензорната соба која е дел од програмата за интензивен рехабилитациски третман на децата со развојни нарушувања и аутизам, во употреба ќе ја пушти министерот за здравство Венко Филипче.