Бизнис
4. March 2024 - 13:10

Нова промена на цената на горивата од полноќ

Одлука за утврдување на највисоки малопродажни цени на нафтените деривати и горива за транспорт

Највисоките малопродажни цени на нафтените деривати и горива за транспорт, изнесуваат:

- Моторен бензин - ЕУРОСУПЕР БС - 95 - 83,00 (денари/литар)

- Моторен бензин - ЕУРОСУПЕР БС – 98 - 85,00 (денари/литар)

- Дизел гориво - ЕУРОДИЗЕЛ БС (Д-Е V) - 77,00 (денари/литар)

- Масло за горење - Екстра лесно 1 (ЕЛ-1) - 75,50 (денари/литар)

- Мазут М-1 НС - 43,752 (денари/килограм)

Регулаторна комисија за енергетика