Македонија
9. March 2020 - 11:56

Нов случај на коронавирус во македонија - заразена директорката на клиниката за кожни болести


Нов случај на коронавирус е потврден во Македонија, информира  министерот Филипче. 

Станува збор за директотката на кожно која пред една недела се вратила од Италија. 

Во овој момент ЛЈЗ прави проценка на ризик. Можно одделот да биде целосно затворен, а целокупниот персонал да биде испратен на домашна самоизолација. 

- Добро е што колешката немала директен контакт со пациентите рече Филипче, доавајќи дека заболената жена ги посочила сите контакти што ги имала. 

Тој вели дека ќе бидат превземени сите мерки кон сите кои не се придржуваат до препораките и го загрозуваат јавното здравје. Филипче немал контакт со заразената. 

 

 

Даниел Василев