Македонија
22. April 2019 - 15:06

Николоски нема да му плати на Вице Заев 500 евра за клевета

Основниот суд Скопје 2 делумно го прифати тужбеното барање на братот на премиерот Заев кој за нарушен углед и чест бараше 30.000 ден од потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ Александар Николоски.

Во пресудата на судијата Кети Германова се вели дека од изнесените докази се утврдило дека наводите кои ги споменува Николоски во изјавата не се потврдени па тие не се основа да се верува во нив.

Според пресудата, со изјавата на Николоски единствено имало повреда на нематеријално право.

Според Николоски пресудата укажала дека Вице Заев вршел притисок врз судот со цел да се прифати дел од тужбеното барање со цел да обели образот на братот на премиерот.

 

Зоран Јаневски