Македонија
13. January 2018 - 16:10

Николоски: Да не се напушта моделот на преговори со посредство на ООН, Законот за јазици ќе ги продлабочи разликите

Македонија да не го напушта моделот за преговори со посредство на Обединетите нации оти во спротивно таа ќе загуби, смета потпретседателот на опозициската ВМРО-ДПМНЕ во интервју за Сител.

Александар Николовски смета дека донесувањето на законот за јазици не придонесува за подобрување на меѓуетничките односи и смета дека на Македонија не и требаат модели со кои се продлабочуваат разликите.