Македонија
23. October 2019 - 14:16

Ни остана уште еден неработен ден - подгответе се!

Денот на Македонската револуционерна борба – 23 Октомври е неработен ден за сите граѓани на Република Северна Македонија, соопшти Министерството за труд и социјална политика.
 
Од Министерството на граѓаните им го честитаат Денот на Македонската револуционерна борба.
 
Ни остана уште продолжен викенд до крајот на 2019 година, а тој ќе го имаме дури до декември, односно. На 8. декември, недела паѓа празникот Св. Климент Охридсски, па се префрла за понеделник и со тоа се добива продолжен викенд.