Македонија
6. February 2017 - 18:42

Незадоволство во ДУИ: Коалиција со СДСМ ќе ја распадне партијатa

Големо незадоволство кај дел од функционерите на ДУИ по официјалниот старт не преговорите за формирање на нова Влада со СДСМ. Соросовиот портал Алмакос кој известува на албански јазик повикувајќи се на свои извори пишува дека дел од функционерите на ДУИ му се заканиле на лидерот Ахмети дека доколку влезе во коалиција со Заев партијата веќе нема да постои. Меѓу нив, како што пишува Алмакос бил и Муса Џафери кој инсистирал на коалиција со ВМРО-ДПМНЕ.