Македонија
20. јуни 2019 - 19:06

Невремето во скопско Волково направи проблеми - жителите молат за помош

Невремето направи вистински хаос во Општина Ѓорче Петров поточно на улицата 21 во Волково. 
 
До Сител пристигна фотографија каде улицата 21 наликува на езеро. 
 
Жителот кој ни ja  испрати фотграфијата вели дека со овој проблем се соочуваат веќе долги години, тој исто така додава дека и покрај ветувањата од градоначалникот дека улицата ќе биде асфалтирана тоа не се случило. 
 
- Се уште сме приморани до продавница да одиме со рибарски чизми. Кога и да се пожалиме во општината, тие експресно не откачуваат, тврдејќи ни дека улицата ни е малечка и дека таму не живеат голем број жители (веројатно мислејќи на гласачи, иако тука вкупно живееме 30тина луѓе)Срамота и греота е во 21 век вака да живееме, вели жителот на Општина Ѓорче Петров