Фудбал
20. March 2023 - 19:59

Навивач на ПСВ 40 години ќе гледа фудбал само на ТВ

Навивачот на холандскиот гигант ПСВ кој го нападна српскиот голман на голот на Севиља, Ратко Дмитровиќ доби драстична казна од холанскиот клуб со забрана да не може да присуствува на натпреварите на клубот во наредните 40 години. 
 
Поточно, хулиганот кон крајот на реваншот меѓу ПСВ и Севиља истрча на теренот и физички го нападна српскиот голман кој во самоодбрана го собори и го предаде на редарите. 
Казната му е изречена за сите категории на клубот од Ајднховен.