Свет
18. December 2018 - 21:52

Напнато во Црното море: Британски шпионски брод вплови кон Русија, опремен е со најсовремени сензори

Британскиот шпионски брод „Еко“ вплови во водите на Црното море.

Турскиот портал Босфор опсервер, кој се занимава со следење на минувањето на бродовите низ Босфорот објави дека бродот се движи кон северот на Црното море.

Географскиот брод „Еко“ на Воената морнарица на Велика Британија има сензори за собирање на воени податоци.

Исто така, тој е опремен со три митралези со шестцевки М 134 „Миниган“, со калибар 7,62 милиметри и два противвоздушни топови „Ерликон“ калибар 20 милиметри.

Покрај тоа, бродот има четири митралези од голем калибар.