Живот
15. August 2016 - 21:06

Најпривлечни имиња на светот: На прво место најчестото македонско

Иако личното име не го опишува вашиот карактер, тоа може да му звучи привлечно, секси и заводливо на оној што првпат ве запознава. Според истражувањето спроведено на светско ниво, некои имиња на повеќето им звучат привлечно.
 
Од собраните резултати на анкетата спроведена меѓу повеќе од илјада лица, добиени се по десет машки и женски имиња кои најчесто се спомнувале. Најчесто за привлечни биле издвојувани имињата со италијански корени, посебно за машките имиња, но и нивните варијации кои може да се сретнат и во Македонија.
 
Таков е и примерот со Александар (Алесандро), име кое е најчесто кај нас, но и име кое се смета за најпривлечно.
 
Toп 10 најпривлечни женски имиња:
 
Скарлет
Николет
Наталија
Aнаис
Паулина
Aлександра, Aлесандрa
Шанел
Сораја
Адријана
Џулијана, Јулијана
Toп 10 најпривлечни машки имиња:
 
Александар, Алесандро
Лоренцо
Ромео
Maтeo
Димитри
Дејн
Марчело
Данте
Maрк, Maрко
Реми