Македонија
17. January 2018 - 14:48

Мукоски останува во притвор, Апелација ги одби жалбите

Апелациониот суд по одржување на седница зад затворени врати  донесе одлука да го потврди  притворот за пратеникот Крсто Мукоски.

Решението на Апелациониот суд значи дека и Мукоски останува во притвор, а неговата жалба е одбиена како неоснована.

Како што информираат од Апелација, се уште се чекаат одговорите од вишото јавно обвинителство и за жалбите на пратенците Жаклина Пешевска и Љупчо Димовски на кои им беше продолжен куќниот притвор.