Живот
4. October 2018 - 21:59

Му го украдоа автомобилот за помалку од минута и тоа без клуч: Газдата ништо не виде ниту слушна, од камерите сфати како го направија тоа

Џејсон Ланг од Манчестер мирно спиел кога крадци во рок од една минута му го украле автомобилот.

Ништо не видел, ниту слушна, а кога тргнал за на работа, го видел паркингот празен.

„Помислив дека може колата сум ја паркирал на работа, па малку се помислив, и сфатив дека со неа се вратив дома„, вели 49-годипниот трговец со недвижности.

Кога ги погледал снимките од надзорните камери имал што да види.

Крадците користел техника на релеј - кај автомобилот со електронско отклучување и палење, и тие со помош на едноставна направа која може да се набави на интеренет го појачуваат сигналот на клучот и ја отклучуваат вратата.

После тоа само треба да го притиснат копчето за палење. Еден од крадците стоел покрај тојотата вредна 30.000 фунти со предавател, додека друг мавтал со појачало во близина на куќата. Кога го отклучиле возилото, едноставно си заминале со него.